(VIDEO) HALILHODŽIĆ ŽALI ZA SALOM! Veliki hommage preminulom nogometašu

Još uvijek se ne zna šta se zapravo dogodilo  malom turističkom avionu, kojim je bivši igrač Nantesa,  Emiliano Sala, putovao  u Englesku, iako su stručnjaci dvije zemlje u neprestanoj potrazi  za ostacima letjelice. Trener francuskog prvoligaša Vahid Halilhodžić je u središtu zanimanja medija s obje strane La Manchea.

Slikovni rezultat za sala vahid halilhodzic

Veliki hommage preminulom nogometašu

Nakon nedavnog susreta između Natesa i Saint Etiennea, poznati “coach” je istakao svoju zahvalnost i ponos zbog  igrača koji su na najbolji način odali počast poginulom kolegi:

-Nije billo jednostavno jer je susret bio kompliciran i završen neriješenim rezultatom 1:1, podvukao je vidno ožalošćeni Vaha poseban performans svojih nogometaša.

Piše: Džana Mujadžić

-Ponosni smo na ekipu koja je umjela izaći na kraj sa teškim uvjetima igre. Zahvaljujemo gledateljima  i vjernim navijačima na dragocijenoj potpori, posebno Brigadi-Loire, koja je pjevala cijelo vrijeme susreta. 

Ostat će u našim srcima

Publika je izlagala argentinske zastave i one sa likom Emilijana Sale. Cijelo igralište je ovacioniralo ime tragično preminulog  mladog sportaša.

Poseban događaj se zbio u devetoj minuti igre, kada je sudac Franck Schneider zaustavio meč, oduševivši prisutne na igralištu Louis Fontenau. Svi su pljeskali, pjevali, uzdižući zastave. Ako su suze Salinog prijatelja Yacinea Bammona bile očekivane, trenerove su potvrdile jakost osjećaja svih učesnika.

Nakon nogometnog susreta, igrači su predvođeni Abdoulayem Touréom, napravili počasni krug odjeveni u dresove sa likom Emilijana Sale, Argentinca koji “Nikada nije popustao”.  Publika je dugo ostala na tribinama,  a suporteri nastavili pjevati. Pred improviziranim oltarom polagano je cvijeće, crteži, dresovi, zastave…

Nantes će dugo pamtiti događaj- povjerio se novinarima Vahid Halilhodžić.

-Emilijano će zauvijek ostati u našim srcima, a nikada neću zaboraviti tog dječaka, koji je bio poseban, kazao je popularni Vaha.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj