DJEČAKU SE RUGALI ZBOG PREZIMENA TRAMP: Onda se umiješao predsjednik SAD-a…

Jedanaestogodišnji Amerikanac, koji je žrtva vršnjačkog nasilja zbog svog prezimena Tramp, prisustvovat će govoru američkog predsjednika Donalda Trampa o stanju nacije u utorak, javlja BBC. 

Joshua Tramp iz Vilmingtona u Delavareu nije u rodu s predsjednikom Donaldom Trampom. Njegovi roditelji kažu da ga drugi učenici u razredu zbog prezimena zovu “idiotom” i govore mu da je “glup”. 

Joshua je jedna od 17 osoba koje su posebno pozvali predsjednik i prva dama na govor o stanju nacije. 

Njegovi roditelji Meghan Tramp i Bobby Berto rekli su u decembru za televiziju WPVI, podružnicu ABC-ja, da je zlostavljanje njihovog sina počelo 2015., kada je predsjednik Tramp objavio da će se kandidirati na izborima. 

Kada su otkrili šta se događa, roditelji su ga ispisali iz škole i godinu se školovao kod kuće. Nakon toga je krenuo u novu školu i oni su se nadali da tamo neće biti zlostavljan, ali se vršnjačko nasilje, nažalost, nastavilo. 

– Rekao je da mrzi sebe i svoje prezime, te da je stalno tužan i da više ne želi tako živjetikazala je tada njegova majka. 

U saopćenju Bijele kuće navodi se da je Joshua, iako je žrtva vršnjačkog nasilja, zbog toga što ima isto prezime kao i predsjednik “zahvalan prvoj dami i porodici Tramp na njihovoj podršci”. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj