GOVORIO O BOŽIJOJ LJUBAVI: Papu Franju u Abu Dabiju na misi dočekalo 135.000 katolika i muslimana

Na desetine hiljada katolika i nekoliko hiljada muslimana učestvovalo je u utorak u Abu Dabiju na jedinstvenoj misnoj svečanosti koju je predvodio papa Franjo, prvi poglavar Katoličke crkve koji je stigao na Arapski poluotok.

Oko 135.000 poštovalaca okupilo se na stadionu Zajed u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, kako bi vidjeli Papu koji je došao promovirati međuvjerski dijalog.

Na misi su bili prisutni ministrica za kulturu UAE Nura el-Kabi (Noura Al Kaabi) i ministar za toleranciju, šeik Nahjan bin Mubarak, koji su objavili sliku na Twitteru pred misu.

Za vrijeme mise papa Franjo je govorio o Božijoj ljubavi.

– Radost koju nam niko u ovom svijetu ni pod kakvim okolnostima ne može oduzeti je radost koja nam daje mir – rekao je.

Prije dolaska na misu papa Franjo je proveo jutro u katedrali sv. Josipa u Abu Dabiju, gdje je govorio o svom velikom zadovoljstvu što “posjećuje male crkve koje su rasprostranjene po cijelom svijetu”, prenose lokalni mediji.

Papa Franjo stigao je nedjelju u Abu Dabi. Na početku zvaničnog dijela posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima dočekan je topovskom salvom i preletom vojnih aviona koji su ostavili žuti i bijeli trag, što su boje Vatikana. Papa je posjetu počeo dolaskom u predsjedničku palaču, gdje ga je svečano dočekao princ Abu Dabija, šeik Mohamed bin Zajed el-Nahjan.

POVEZANE VIJESTI:

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Čović se uhvatio Dodika , umjesto da slijedi Papu slijedi LIVNIJA !

    Reply

Komentiraj