‘Å OKING’…Ambasada SAD u Beogradu Å”aljivo odgovorila na pisanje medija o američkom ‘tajnom planu’

Fotografije susreta američkih diplomata s organizatorima protesta koji su dio opozicije u Srbiji u beogradskom hotelu “Hilton” djelo su obavjeÅ”tajnih struktura SAD, prema pisanju ”Večernjih novosti”.  

Trifunović sa osobljem Ambasade SAD-a u Srbiji

Na tu (dez)informaciju Ŕaljivo je reagirala Ambasada SAD u Beogradu.

Pozivajući se na saznanja iz srbijanskih sigurnosnih struktura, list piÅ”e da je cilj ove operacije bio da se, po objavljivanju ovih fotografija, u javnosti stekne utisak kako srbijanske službe uhode opozicionare, a da se naknadnom “obradom” događaja kroz druÅ”tvene mreže sve ironično interpretira kao sindrom “balkanskog Å”pijuna”, koji je zahvatio srbijanski obavjeÅ”tajni aparat.

Ambasada objavila ‘sedmični plan’

Povodom toga je na Twitter nalogu Američke ambasade u Srbiji objavljena fotografija “sedmičnog plana”, u kom su naznačeni zadaci diplomata, uključujući i sastanak s “liderima opozicije, glumcima i članovima civilnog sektora”, na javnim mjestima.

– Å OKING! Procurio tajni dokument iz Američke ambasade! Sretan početak vikenda! šŸ™‚ – napisali su u tvitu službenici Ambasade SAD u Beogradu.

Među “zadacima” američkih službenika u glavnom gradu Srbije, između ostalog, navodi se i “popiti pivo s profesionalnim novinarima”, “posjećivati muzejske izložbe”, “platiti parking kartu” te “nastaviti s potragom najbolje pljeskavice u Beogradu”.

Direktno mijeŔanje u unutraŔnja pitanja?

Ranije je ”Večernji list” naveo da je viÅ”esatni razgovor američkih službenika s liderom PSG-a Sergejom Trifunovićem u “Hiltonu” u javnosti protumačen kao direktno mijeÅ”anje u unutraÅ”nju politiku.

Na pitanje “Novosti” kakvog je karaktera bio sastanak u hotelu “Hilton”, iz Ambasade SAD im je odgovoreno da je njihov posao da razumiju tu zemlju.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj