DODATNIH 130 POLICAJACA! Nastavljena potraga za Edinom Gačićem

Policija je sinoć u sarajevskom naselju Nedžarići pretražila napušteni Dom penzionera po dojavi građana da se u blizini objekta kreće nepoznata osoba, prenose federalni mediji.

Slikovni rezultat za edin gačić

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o dojavi koja nije urodila plodom. Tačnije, u Domu penzionera je umjesto Gačića pronađen migrant koji je vjerovatno izazvao zabrinutost građana koji su potom nazvali policiju.

Veliki broj pripadnika različitih policijskih agencija je na terenu i aktivno traži odbjeglog Edina Gačića koji se sumnjiči za ubistvo policajca u Suhodolu u subotu.

Pretražuju se mnoge lokacije, a policija provjerava svaku dojavu građana.

”Potraga traje i u mjestu Podorašac”, potvrdio je portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla voditi ka pronalasku osumnjičenog da sve jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a, koje se dogodilo nadomak Tarčina u večernjim satima 9. februara. Policija za njim traga od prošle sedmice zbog ubistva kod mjesta Podorašac kod Konjica.

Punih sedam dana Gačić se nalazi u bijegu, i to nakon što je u prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica, a u subotu policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina.

Juče je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica najavio dolazak još 130 policajaca iz više kantona kao ispomoć.

“Osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo nam je najvažniji. Posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti. Zato će od danas građane Kantona Sarajevo osiguravati još 130 policijskih službenika iz drugih kantona”, naveo je Katica.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj