NAPAD NA JUGOISTOKU IRANA: Ubijen 41 pripadnik Revolucionarne garde

Najmanje 41 član Revolucionarne garde Irana poginuo je u napadu na autobus iranske elitne jedinice na jugoistoku Irana, javili su iranski mediji.

Današnji napad, koji se dogodio između gradova Zahedan i Haš, jedan je od najsmrtonosnijih napada u Iranu u posljednjih nekoliko godina.

Revolucionarna garda Irana za napad je okrivila SAD, a odgovornost je preuzela militantna grupa “Jaish al-Adl”.

Iz Teherana nisu objasnili kako su SAD umiješane u današnji napad u blizini granice s Pakistanom, piše “New York Times”.

Iranska novinska agencija “Fars” ranije je javila da je u napadu ubijeno 20, a ranjeno još 20 članova garde.

Portparol iranskog Ministarstva vanjskih poslova Bahram Kasemi saopćio je nakon napada da će se Iran osvetiti za samoubilački napad.

“Samopožrtvovana vojska i obavještajna djeca iranskog naroda osvetit će se za krv mučenika u ovom incidentu”, rekao je Kasemi.

Najnoviji izvještaji pokazuju da su u napadu automobilom bombom poginuli svi članovi elitne jedinice koji su se nalazili u autobusu.

(Global CIR/Agencije)

  1. […] NAPAD NA JUGOISTOKU IRANA: Ubijen 41 pripadnik Revolucionarne garde KONFERENCIJA U VARŠAVI DIJELI I EVROPU I BLISKI ISTOK! Netanyahu: Sa arapskim zemljama se fokusirati na ‘zajednički interes rata sa Iranom’ […]

Komentiraj