TRAMPOVE PRIJETNJE PADAJU U VODU! Kongres SAD-a nije podržao vojnu intervenciju u Venecueli

Američki Kongres nije podržao vojnu intervenciju SAD-a u Venecueli, izjavio je šef komiteta za međunarodne odnose Predstavničkog doma Eliot Engel.

„Vojna intervencija nije moguća opcija. Kongres je taj koji odlučuje gdje i kada će američke snage biti iskorištene u svijetu“, rekao je.

Ranije su predstavnici američke administracije saopštili da se razmatra upotreba vojne sile kada je riječ o rješavanju pitanja u Venecueli.

Prethodno su ruske vlasti upozorile predstavnike Vašingtona da se ne miješaju u unutrašnja pitanja Venecuele, što uključuje i eventualnu vojnu intervenciju.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentarion this Post

 1. direktne usa intervencije neće biti
  više će se ići na sirijski scenario, kao prijatelji venecuele i slično plus ubacivanje terorističkih grupa iz susjednih zemalja ali ovaj put ne u svrhu stvaranja kalifata,nego u svrhu stvaranja bolivar slobodne republike.Juan Guaidó i oporbeni čelnici trebaju biti pod nadzorom Venezuelanske vojske i treba im dati do znanja da nemože van države ukoliko započne bilo kakva vojna agresija na državu.Treba im dati do znanja da je to točka u kojoj počinje rat i nema povratka i točka kada on i njegova svita ide na vojni sud kao izdajnik države.Treba im dati do znanja koja je kazna u tom slučaju.Pa neka započinju rat na vlastitu odgovornost kao prvi koji budu osuđeni a ne da narod trpi takve izdajice i njihovo likovanje i izigravanje junaka.To Maduro može ali…pitanje je Ruskih i Kineskih interesa i načina na koje se takva problematika bude riješavala.Poznato je da Rusi i Kinezi nisu toliko “sirovi” kao Ameri i da odabiru duži put a taj duži put obično znači rat ali sa pozitivnim ishodom.Jedino narod pati.

  Reply
 2. sve su to oni, amerikanci, lijepo isplanirali još samo da nađu vojsku. venezuelu će braniti svi raspoloživi vojnici osim 5-10% terorista. amerikanci mogu platiti do 30.000 vojnika a ostala raja nije glupa ratovati za američke nacionalne interese proti potencijalne milijunske vojske venezuele

  Reply
 3. Moja pretpostavka je da će ipak rata biti u kojem će s jedne strane biti:
  -američki specijalci i jedinice za specijalne operacije (pobunjenici)
  -vojnici okolnih zemalja kao što je kolumbija
  -državljani venecuele(nezadovoljnici, kriminalne skupine i generalno protivnici režima)
  S druge strane regularna vojska venecuele, ruski instruktori i vojno osoblje određenih specialnosti, kineski obavještajci, dobrovoljci iz drugih zemalja koji podržavaju madura.
  Amerikanci će iskustvo sirije i iraka iskoristiti za otklanjanje grešaka iako nisam siguran da će im to biti od velike pomoći jer jer im konfiguracija terena otežava osvajanje velikih gradova(nisam siguran da im blitzkrieg može upaliti kao što je upalio sa isilom).Što se tiče konačnog ishoda….nisam siguran da će Maduro opstati.

  Reply
 4. Mislim da je najveci Madurov saveznik glupost, kukavicluk i idiotizam americke administracije.

  Reply

Komentiraj