VUČIĆ SKREĆE PAŽNJU S KOSOVA! Mislite da su napadi na mene i Srbiju u Sarajevu slučajni? Nisu!

Što je Srbija jača, to su napadi sve žešći. Mislite li da su napadi u Prištini, Zagrebu i Sarajevu na mene i našu zemlju slučajni? Nisu – poručio je Vučić.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je u četvrtak kako iz nekih dijelova regije, na svaki način i pod svaku cijenu, napadaju Srbiju.

On je u sklopu posjeta Mačvanskom okrugu naglasio kako je ponosan što je Srbija danas nezavisna i suverena država, koja sama donosi odluke, što nije uvela sankcije Rusiji i što održava najbolje odnose s Rusijom i Kinom.

Konstatirao je kako iz toga vidi zašto iz dijelova regije, na svaki način i pod svaku cijenu, napadaju Srbiju, prenose beogradski mediji.

– Što je Srbija jača, to su napadi sve žešći. Mislite li da su napadi u Prištini, Zagrebu i Sarajevu na mene i našu zemlju slučajni? Nisu – poručio je Vučić.

– Što bi neki od njih željeli snažniju Srbiju? Nama ne smeta, ukoliko su oni snažniji, ali njima smeta snažna i jača Srbija, Vučić je tu samo usput, zato što je Vučić njima postao paradigma za nešto snažniju Srbiju, koja neće svuda da se ponižava, koja neće samo da se izvinjava…- dodao je.

Izrazio je uvjerenje kako će Srbija s Bosnom i Hercegovinom uspjeti riješiti “sve političke trzavice oko mosta Bratoljub”.

– Svi koji misle da Srbiju mogu lako da pobijede, ponize, da njezin narod protjeruju sa stoljetnih ognjišta, vidjet će da je srpski orah tvrd i kako je to čudnovata voćka – naglasio je srbijanski predsjednik.

Ustvrdio je kako ne strahuje da će Srbija ostvariti ubrzani napredak i prosperitet, ako sačuva mir.

– Za nas je jedina muka što bi neki željeli da nas uvuku u sukobe, da nas vrate unazad. Dat ćemo sve od sebe da sačuvamo mir. Nikada nikome nećemo dozvoliti da protjeruje, ponižava i napada srpski narod na Kosovu ili bilo gdje drugo gdje naš narod živi – poručio je, uz ostalo, Vučić.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj