POSKUPLJENJA I BESPARICA SAHRANJUJU DRŽAVU! S lijesom na leđima do zgrade Vlade Hrvatske

Josip Juretić iz Buzina jutros je stavio lijes na leđa i uputio se prema zgradi Vlade Hrvatske. Kaže kako je cilj tog pothvata pokazati “da ova država više ne postoji, i da je lijes koji nosi simbol toga”.

S lijesom na leđima do zgrade Vlade Hrvatske

“Danas smo gore jer je došla zloglasna presuda Europske unije za RBA zadruge koje su poslovale ilegalno u Hrvatskoj, bez ikakve kontrole HNB-a, gospodin Vujčić je ocijenjen od Europske unije kao najbankar godine, pa zapravo kad se pogledamo, ja ne znam gdje je ova država, to je država na papiru, a mi građani smo ovce od koje će se namirivati lopovluk i mafija.

Struja ide gore, plin, sad će i komunalije, čistoća, plaće idu vjerojatno i dolje, stalno govore o većem životnom standardu, ja ga ne vidim, kao mlad čovjek isto razmišljam, kao i mnogi drugi o odlasku u inozemstvo, zapravo otići trajno u inozemstvo jer ovdje ne vidim svoju budućnost, ni budućnost bilo kojeg mladog čovjeka”, izjavio je tijekom svog puta za 24 sata.

Kada je došao do središta grada zaustavila ga je policija. Otišao je na razgovor u I. policijsku postaju na Trgu J.J. Strossmayera 3.

“Policija me pitala zašto sam se uopće odlučio na ovakav čin, na koga sam ogorčen i s kojim ciljem dolazim na Markov trg”, rekao je nakon što je nakon nekog vremena napustio policijsku postaju i nastavio svoj put prema Trgu svetog Marka.

U pratnji policije stigao je pred zgradu Vlade s lijesom na leđima. Dočekalo ga je još nekoliko policijskih djelatnika koji čuvaju zgradu Vlade. Nisu dopustili Josipu da unese lijes u zgradu, a u blizini ga je dočekala nekolicina njegovih istomišljenika. 

Ispred zgrade Vlade iz lijesa je izvukao poster na kojem piše Avijatičari RH i na kojem su Andrej PlenkovićKolinda Grabar KitarovićDamir Krstičević i Gordan Jandroković, a ispod je i natpis Domoljubna kartica s prikazom članske iskaznice HDZ-a.

(Global CIR/24sata)

Komentiraj