GRUPA ‘LAGARDERE’ SE OKREĆE TURIZMU: Čuveni francuski magazini u češkom vlasništvu

Čuvena francuska novinska grupa Lagardère prodala je mnoštvo planetarno poznatih  revija i magazina.

Slikovni rezultat za "France Dimanche", "Ici Paris" i "Public" SOLD

Tvrtka u vlasnistvu najimucnijeg Francuza Arnauda Lagardière, ustupila je časopis “Elle” i deklinacije “Version Femina”, “Art&Décoration” te “Télé7 Jours”. Posljednji poput “France Dimanche”, “Ici Paris” i “Public” otisli su u ruke českog industrijalca Daniela Kretinskog, vlasnika ‘Czech Media Invest’, koji je kupio slavne naslove za 52 milijuna eura.

Tako ce 649 uposlenih nanovo djelovati pod predsjedništvom Denisa Olivennesa, bivšeg upravnika “Lagardière Active” kojeg je vodio pet godina. Claire Leost postaje izvršna direktorica.

Piše: Džana Mujadžić

Treba naglasiti da francuska grupa ostaje vlasnik marke “Elle”, što znači da raspolaze sa razlicitim koristenjima labela “Elle” u svijetu, kako izdavačkim tako i trgovinskim. Lagardière se želi riješiti i osobnog tv kanala, a prodao je i učesće u reviji “Marie Claire”, finansiranje nekoliko međunarodnih radio programa i medicinske glasnike “Doctissimo” i “MonDocteur”.

 Grupa koja se okreće izdavačkoj djelatnosti i turizmu, sačuvat će “Paris Match”, “Nedjeljne novine”, te radio stanice Europe 1, Virgin Radio i  RFM.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj