(VIDEO) VELIKI POŽAR U TUZLI! Dramatične scene borbe s vatrom koja uništava pijacu u centru grada

Na Gradskoj pijaci u Tuzli danas je oko 11:30 sati izbio veliki požar, potvrđeno je medijima iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. U veoma kratkom vremenskom periodu vatra je zahvatila veći dio tuzlanske pijace, a uzrok izbijanja požara je najvjerovatnije eksplozija plinskih boca.

Kako nam je rečeno iz Profesionalne vatrogasne brigade u Tuzli, sve raspoložive ekipe se nalaze na terenu te pokušavaju zaustaviti širenje vatre. Gusti crni dim u kratkom vremenskom periodu nadvio se nad Tuzlom, a građani u nevjerici posmatraju šta se dešava. 

Prema prvim informcijama, a do kojih smo došli od prodavaca koji su bili na tuzlanskoj pijaci, izbijanju vatre prethodila je eksplozija nekoliko plinskih boca. Vatra se munjevitom brzinom proširila na montažne objekte koji se nalaze na ovoj pijaci. 

“Sve se dogodilo u veoma kratkom periodu. Za nekoliko minuta je krenula vatra, a još uvijek ne znamo kako se do toga desilo. Naši zaposlenici i zakupci su pokušali locirati požar, krenuli su sa gašenjem, ali je to išlo munjevitom brzinom”, rekla je direktorica Javnog preduzeća Tržnice pijace Selma Isaković-Ćorić.

Požar je zahvatio dio pijace na kojem se nalazila konfekcija, a tačan iznos štete koji je nastao bit će poznat naknadno.

“Svi smo u šoku. Žalosno je i tužno. Bitno je da nema ljudskih žrtava, a mi ćemo se truditi s naše strane. Grad kao osnivač će također dati podršku kako bismo pomogli našim zakupcima”, dodala je Isaković-Ćorić.

Na mjesto događaja stigao je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je obišao zgarište.

“Uz sve rezerve, prema trenutnom izvještaju požar je lokalizovan. Izgorjeli su štandovi u kojima je tekstil. Sačekat ćemo istragu kako bismo vidjeli šta je uzrok požara. Za sada nema informacije o tome da je iko ozbiljnije povrijeđen, a posebno da je neko nastradao”, rekao je Imamović.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji će skupa s kantonalnim tužiocem započeti obavljanje uviđaja nakon što vatra u cijelosti bude ugašena. 

Podsjetimo, prava drama odvijala se danas u Tuzli kada je vatra zahvatila tuzlansku pijacu. Gusti crni dim nadvio se nad ovim gradom za svega nekoliko minuta, a građani su u nevjerici posmatrali šta se dešavalo.

U najvećem problemu sada se nalaze zakupci. Riječ je o prodavačima tekstilne robe i obuće koji su na ovakav način osiguravali egzistenciju.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj