POVODOM DANA NEZAVISNOSTI! Državne zastave na ulicama glavnog grada BiH…

Glavni grad Bosne i Hercegovine bit će ukrašen državnim zastavama povodom Dana nezavisnosti BiH, koji se obilježava u petak, 1. marta.

Radnici preduzeće “Park” jučer su na sarajevske ulice i trgove postavili državne zastave u postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete, a jutros su započete aktivnosti na postavljanju malih državnih zastavica koje se nalaze na konopcima i one će biti postavljene iznad ulica, saobraćajnica i pješačkih zona, na sajle koje se nalaze između zgrada.

Bit će postavljeno više od dva kilometra konopca na kojima je nanizano više od 1.000 komada malih državnih zastava, a jučer je na stubove javne rasvjete postavljeno nekoliko stotina zastava.

– Jučer su postavljene zastave na stubove javne rasvjete koje se nalaze uz glavnu gradsku saobraćajnicu, od ulice Maršala Tita, do Stupa i nazad do Vijećnice. Posebna pažnja je posvećena Vijećnici i tu je postavljeno više zastava jer će se tu održavati manifestacije – kazala je Feni glasnogovornica KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Dodala je da se male državne zastavice postavljaju u ulici Maršala Tita, od Vječne vatre do Parkuše, u Ferhadiji od Vječne vatre prema Katedrali i na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović.

– Za razliku od zastava koje se nalaze na postoljima i koje će biti uklonjene u ponedjeljak, 4. marta, državne zastavice koje danas postavljamo ostat će u narednom periodu da krase ove tri lokacije (Titovu, Ferhadiju i Trg Oslobođenja – Alija Izetbegović) – kazala je Hamza.

Izradu zastavica i njihovo postavljanje finansira je Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS.

Aktivnosti na postavljanju zastavica trebale bi biti završene do sutra u prijepodnevnim satima, kazali su Feni iz KJKP “Park”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj