SASTANAK U RIJADU: Kushner i saudijski prijestolonasljednik razgovarali o ‘jačanju suradnje’

Savjetnik američkog predsjednika Jared Kushner i saudijski prestolonasljednik Mohammad bin Salman razgovarali su o “jačanju suradnje ” dviju zemalja u naporima za postizanje mira na Bliskom istoku, objavila je u srijedu Bijela kuća.

FILE PHOTO: Saudi Arabia's Prince Mohammed bin Salman escorts White House senior advisor Jared Kushner at the Global Center for Combatting Extremist Ideology in Riyadh, Saudi Arabia May 21, 2017. REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Sastanak u Rijadu prvi je izravan susret saudijskog princa i američkog dužnosnika nakon ubojstva saudijskog novinara Jamala Khashoggija zbog čega je u svijetu narušen ugled naftne monarhije i samog prijestolonasljednika.

Jared Kushner zet, ali i savjetnik predsjednika Donalda Trumpa predvodi američko izaslanstvo u posjetu zemljama Zaljeva od kojih traži gospodarski dio potpore za izraelsko-palestinski sporazum koji tek treba biti predstavljen.

– Razgovarali su o jačanju suradnje Sjedinjenih Država i Saudijske Arabije i naporima Trumpove administracije prema postizanju mira između Izraelaca i Palestinaca –  objavila je Bijela kuća.

– Osim toga, razgovarali su o načinima kako poboljšati uvjete cijele regije kroz gospodarska ulaganja –  stoji u izjavi.

Kushner se sastao s čelnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina i Omana ranije ovaj tjedan. U srijedu je boravio u Turskoj.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj