‘AY, CARMELA’! Rundek: Ne smeta me što se na prosvjedima u Srbiji pjeva moja pjesma…

Rundekova obrada revolucionarne pjesme iz vremena građanskog rata u Španjolskoj ‘Ay Carmela’ postala je neslužbenom himnom prosvjeda, koji su se u međuvremenu proširili na pedesetak gradova diljem Srbije…

Zagreb: Darko Rundek & Ekipa održali koncert u Tvornici kulture | Autor: Borna Filic/PIXSELL

Glazbenik Darko Rundek (63) poručio je kako nema ‘ništa protiv’ što se njegova pjesma ‘Ay Carmela’ pjeva na prosvjedima ‘1 od 5 milijuna’ koji se od 8. prosinca prošle godine održavaju u Beogradu protiv vlasti srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, ali kaže kako bi reagirao da je ‘kojim slučajem koriste neki fašisti’.

Rundekova obrada revolucionarne pjesme iz vremena građanskog rata u Španjolskoj ‘Ay Carmela’ postala je neslužbenom himnom prosvjeda, koji su se u međuvremenu proširili na pedesetak gradova diljem Srbije, a na pitanje lista Danas o tome jesu li organizatori od njega tražili dozvolu za emitiranje i smeta li mu ako nisu, Rundek kaže da mu ne smeta, već naprotiv.

– Nemam ništa protiv toga što se pušta i pjeva u borbi za plemenite ciljeve. Da je kojim slučajem koriste neki fašisti, onda bih sigurno reagirao – rekao je Rundek.

Rundek u Beogradu i u Srbiji već desetljećima uživa veliku popularnost, a od 1. do 7.  ožujka u beogradskom Domu omladine bit će manifestacija ‘Dani Darka Rundeka u Beogradu’.

Riječ je o nizu od pet koncerata na kojima će Rundek predstaviti svoj raznolik i bogat glazbeni opus iz razdoblja s grupom Haustor te aktualne projekte.

Svih pet koncerata bit će međusobno različiti po glazbenom repertoaru, postavama glazbenika, scenografiji i prostoru, a ulaznica za prvi i posljednji dan nastupa već su rasprodane. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj