ORBAN OŠTRO ODGOVORIO KRITIČARIMA IZ EPP-a: Oni koji pozivaju na izbacivanje ‘Fidesza’ su potpuni korisni idioti – služe interesima naših oponenata!

Mađarski premijer Viktor Orban oštro kritikovao klub Evropskih narodnih partija u Evropskom parlamentu i nazvao ih idiotima.

Narodnjačke partije u Evropskom parlamentu nedavno su zatražile da se Orbanova partija Fidesz izbaci iz parlameta zbog spornih postera biznismena Georgea Sorosa i čelnika Evropske komisije Jean-Claudea Junckera. Kampanja mađarske vlade optužena je za antisemitske tonove.

Šef mađarske vlade populist Orban danas je za njemački list Welt odbacio sve optužbe koje su upućene na račun njegove vlade i partije.

“Mađari te postere ne smatraju antisemitskim. Ne mogu ja učiniti ništa u činjenici da je George Soros, Mađar, porijeklom Jevrej”, kazao je Orban.

Orban je također kazao da narodnjačke partije iz Evropskog parlamenta pozivima na izbacivanje njegove partije samo pušu u jedra ljevičarskih političkih partija.

“Oni koji pozivaju na izbacivanje Fidesza su, Lenjinovim rječnikom, potpuni korisni idioti. Vjeruju da vode duhovnu borbu, a, u stvari, služe interesima drugih, odnosno interesima naših oponenata“, poručio je Orban.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj