TRAGIČAN KRAJ! Nakon dva mjeseca potrage pronađeno tijelo El-Emina Hadžića iz Kaknja

El-Emin Hadžić (22) za kojim se tragalo nakonnestanka puna dva mjeseca pronađen je mrtav na Ponijerima u općini Kakanj, potvrđeno je za portal Klix.ba. Za Hadžićem se organizovano i intenzivno tragalo od 4. januara kada je nestao iz svoje vikendice na Ponijerima.

Slikovni rezultat za el emin hadžić globalcir.com

Akcija potrage za nestalim Hadžićem bila je prekinuta prije 10-tak dana. Međutim jutors su se članovi porodice iprijatelji organizirali i krenuli u novu potragu. Tijelo El-Emina pronašli su u jednom potoku te su obavijestili policiju, a na teren je izašao i mrtvozornik. Ove informacije za Klix.ba potvrdio je šef i komandir Civilne zaštite Općine Kakanj.

U akciji pronalaska Hadžića u prvim danima potrage učestvovalo je više od stotinu spasilaca gorskih službi spašavanja i općinske te Federalne uprave civilne zaštite. Pretraga terena na motorima, vozilima, pješke, ali i sondiranjem ni mjesec poslije nije dala nikakve rezultate. 

Potragu je otežavalo vrijeme koje nije išlo na ruku spasiocima. Nanosi snijega više od jednog metra te jak vjetar otežavali su svaki dan potrage, zbog čega je ona u jednom trenutku, uz saglasnost porodice nestalog, prekinuta.

(Global CIR/Klix/Agencije)

Komentiraj