U ČAST POZNATOG PARISKOG VRTA! Torbice brenda “Le Luco” smišljene na način da odgovaraju oblicima tijela

Kako se često događa u pariskoj modnoj sredini i marka “Le Luco” je nastala zahvaljujući jednom susretu.

Hélène Carrence, dizajnerica i kreativna direktorica je strasna pobornica “čistih linija”. Nathalie Colas predsjednica i tgovinska direktorica posjeduje dar za inovaciju. Obje su smjele i hrabre, proročanskog duha pa umiju shvatiti kako se ostvaruje modni uspjeh.

Razumjele su da ih zajednički smisao za lijepo i kvalitetno, moze daleko odvesti pa odlučile lansirati torbice nazvane “Le Luco”, po nadimku koji stanovniici Lijeve obale Grada svjetlosti, daju čuvenom vrtu Luxembourg.

Piše: Džana Mujadžić

Aktualnih šest modela predivnih torbica koje koštaju od 660 do 1.200 eura, ručno su ostvarili francuski obrtnici visoke mode. Nijanse podsjećaju na prirodne tonove: oker, smeđe, pudrirano roza…a torbice su dobile funkcionalna imena “Court Carré”/Kratko četvrtasto/, minimalističkog stila, četvrtaste i polivalentne sa tri nastavka. Geometrijski model, piramidalan i arhitektonski.

“Totem” je jednostavan, posebnog profila i jako ravan. “Ravnoteža”  odrazava parisku eleganciju a “Morning Run”je terenski model dinamičnog duha. Zabavni naziv torbice “Veliki široki” dolazi od njezine prostranosti, ali i okolnosti da naliči jedrenjacima koje plove najvećom središnjom fontanom poznatog vrta.

Sve torbice  branda “Le Luco” su pomno studirane i smišljene na način da odgovaraju oblicima tijela. Skoro su beztežinske, sofisticiranih i rafiniranih prošiva. Sačuvale su osobenost ruke koja ih je ostvarila.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj