HRVATSKI ULTRADESNIČARI: “Ako Blajburg padne, to je početak kraja hrvatskog naroda”

Ultradesničarska Hrvatska stranka prava, reagujući na zabranu komemoracija u Blajburgu, saopštila je eventualni ‘pad’ Blajburga ‘početak kraja hrvatskog naroda”.

Hina prenosi da je HSP istakla da je “historijska odgovornost” na hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i poručila da će “pravaši i dalje dolaziti na molitvu i poklon nevinim žrtvama Blajburga”.

“U svjetlu šokantne i neprimjerene vijesti, odbijanja koruškog biskupa da se ove godine održi misa i komemoracija na Blajburškom polju na kojem su partizansko- komunistički zločinci poubijali desetine hiljada razoružanih hrvatskih vojnika, civila, djece, žena i staraca, smatramo da smo dužni da podsjetimo javnost da svi problemi oko ove komemoracije i mise koincidiraju sa dolaskom Ive Sanadera na vlast, a kulminiraju sa sadašnjim premijerom Plenkovićem i njegovim koalicionim partnerom SDSS-om Milorada Pupovca, koji je u ovoj koaliciji nesporni autoritet u historijskim i ideološkim manipulacijama”, piše u saopštenju HSP-a. 

Smatraju da “uskraćivanje mogućnosti molitve za žrtve te velike tragedije hrvatskog naroda znači nepoštovanje žrtve i gubitak osjećaja za patnju nedužnih”.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Početak, ne kraj

    „Blajburg noćas mora pasti“ (Tito). Živio hrvatski narod!

    Reply

Komentiraj