PREDSJEDNICA ZASTUPNIČKOG DOMA NANCY PELOSI PROTIV OPOZIVA DONALDA TRAMPA: ‘Jednostavno nije vrijedno truda’

Čelnica demokrata u američkom Kongresu Nancy Pelosi rekla je u razgovoru za Washington Post u ponedjeljak da nije sklona pokretanju postupka opoziva predsjednika Donalda Traumpa jer bi, misli, podijelio zemlju.

Slikovni rezultat za Nancy Pelosi 

‘Jednostavno ne vrijedi truda’

Za pokretanje postupka opoziva ili “impeachementa” nadležan je Zastupnički dom kojim predsjeda Pelosi.

Postupak “opoziva bi toliko podijelio zemlju i mislim da ne bismo trebali ići tim putem, osim ako ne bi bilo nešto doista uvjerljivo i ozbiljno što bi poduprle obje stranke (republikanci i demokrati). To jednostavno ne vrijedi truda”, istaknula je.

“Nisam za opoziv”, dodala je Nancy Pelosi.

Dvije godine duga istraga

Otkad su u siječnju preuzeli kontrolu u Zastupničkom domu demokrati su pokrenuli brojne parlamentarne istrage protiv Trampa i njegovih bliskih suradnika nadajući se da bi mogle biti osnova za postupak opoziva.

Istodobno se očekuje da posebni tužitelj Robert Mueller koji već gotovo dvije godine istražuje sumnje o tajnom dogovoru Trampova izbornog stožera i Moskve u 2016., uskoro iznese svoje zaključke.

Zasad nijedan pokušaj opoziva 45. predsjednika Sjedinjenih Država ne bi daleko dogurao: čak i da demokrati u Zastupničkom domu glasaju za podizanje optužnice protiv njega, sudski postupak provodi Senat u kojemu republikanci imaju većinu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj