TOM LOPOVU SE SUDI U NJEGOVOJ ZEMLJI! Erdogan: Netanyahu je tiranin koji ubija djecu

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kazao je za Benjamina Netanyahua da je “tiranin” koji “ubija djecu” nakon što je njega izraelski premijer nazvao “diktatorom”. Tako napetost između dvojice čelnika doseže vrhunac.

“Neka nam ne dijeli lekcije. Hej, Netanyahu, saberi se. Ti si tiranin”, rekao je turski predsjednik na skupu u Ankari optuživši izraelskog čelnika da je “ubijao palestinsku djecu”.

“Tom lopovu koji vodi Izrael sudi se u njegovoj zemlji. Zašto se sudi Netanyahuu i njegovoj supruzi? Za krađu”, rekao je smjerajući na optužnicu podignutu protiv izraelskog čelnika u trima predmetima za navodnu korupciju.

Ovaj tjedan su se zaoštrili odnosi Turske i Izraela pošto je Netanyahu, usred izborne kampanje, izjavio da Izrael nije država “svih njezinih građana” nego “isključivo židovskog naroda”, dakle ne i velike arapske zajednice.

Ibrahim Kalin, glasnogovornik turskog predsjednika, osudio je u utorak “očiti rasizam” izraelskog premijera.

“Erdogan, turski diktator, napada izraelsku demokraciju, a zatvori su mu puni turskih novinara i sudaca. Kakva lakrdija”, istaknuo je Netanyahu u poruci koju su objavile njegove službe u noći na srijedu.

Takva reakcija je u srijedu potaknula novu Kalinovu paljbu na izraelskog premijera.

Aparthejdska država kojom upravlja, okupira palestinske teritorije, ubija žene i djecu i zatvara Palestince na njihovoj zemlji. Lažima i pritiscima neće sakriti svoje zločine“, objavio je na Twitteru glasnogovornik turskog predsjednika.

Erdogan je uz to podsjetio na okršaje izraelske policije i Palestinaca dan ranije na Platou džamija u Jeruzalemu, izrazivši žaljenje što su izraelski redarstvenici i vojnici ušli na to sveto mjesto.

Ne provociraj nas. Nikada nismo progonili nijednog Židova u ovoj zemlji, nikada nismo ni u jednoj sinagogi činili ono što vi činite (na Platou džamija). Ne provocirajte nas, nećemo se dati prevariti“, upozorio je.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj