ZVIZDIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA PREMIJERKI NOVOG ZELANDA! Mi u BiH razumijemo opasnost terorizma uzrokovanog ideološkim radikalizmom

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić uputio telegram saučešća premijerki Novog Zelanda Jacindi Ardern povodom terorističkih napada na dvije džamije u Christchurchu.

– Poštovana premijerko Ardern, s bolom i užasavanjem smo primili vijest o terorističkim napadima u Christchurhu. Mi u Bosni i Hercegovini razumijemo opasnost terorizma uzrokovanog ideološkim radikalizmom i usmjerenog prema manjinskim zajednicama, te sistematično i konsiztentno radimo na borbi protiv ove društvene pošasti kako bi očuvali mir, stabilnost i multikulturalnost, kao istinske vrijednosti i obilježja našeg društva. Kao prijateljska zemlja, suosjećamo i stojimo uz vas.

Molim Vas da u moje ime, i u ime Vijeća ministara BiH, porodicama poginulih prenesete izraze saučešća, a povrijeđenima želje za uspješnim oporavkom, piše u telegramu saučešća predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Podsjećamo, najmanje 49 ljudi je ubijeno u pucnjavama u dvije džamije na Novom zelandu u gradu Christchurchu. Jedan od napadača je australski 28-godišnjak Brenton Tarrant koji je sinimao masakr koji je izveo u džamiji. Osim njega, uhapšena su još dva muškarca i jedna žena.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj