NE ŽELE U KOALICIJU SA SDA: Glavni odbor SDP-a odbio prijedlog tuzlanske kantonalne organizacije

Glavni odbor Socijaldemokratske partije BiH na današnjoj sjednici nije podržao prijedlog članova Kantonalnog odbora Tuzlanskog kantona da ide u pregovore o formiranju vlasti s drugim strankama ukoliko ne uspije tzv. Koalicija 19.

Predsjedništvo SDP-a/Foto: Agencije

Kako saznajemo, 80 posto članova GO nije dalo saglasnost za koaliciju sa nacionalnim strankama, odnosno sa SDA i PDA koje predstavljaju političke opcije koje su na suprotnoj strani tzv. Koalicije 19, a sa kojima se može formirati vlast u Tuzlanskom kantonu.

Prethodno je izglasan prijedlog zaključaka Predsjedništva SDP-a o participiranju ove partije u formiranju vlasti na nivou Tuzlanskog kantona. To je Glavni odbor usvojio sa 68 glasova za, 14 protiv i 7 suzdržanih, a riječ je pokušaju formiranja vlasti na nivou TK sa Demokratskom frontom, Našom strankom, Savezom za bolju budućnost i Strankom za BiH.

Glavni odbor SDP-a BiH je time ostato pri stavu da se vlast ne pravi sa nacionalnim strankama, dok se daje puna podrška Kantonalnom odboru SDP TK da ponudi program građanskoj platformi za formiranje Vlade u tom kantonu.

(Global CIR/Agencije)

  1. […] NE ŽELE U KOALICIJU SA SDA: Glavni odbor SDP-a odbio prijedlog tuzlanske kantonalne organizacije ODLUKA GLAVNOG ODBORA: Damir Nikšić isključen iz SDP-a […]

Komentiraj