USPJEŠNA PROMOCIJA: Degustacija hrvatskih vina u Parizu

U okviru prvog Međunarodnog salona vina u Parizu “Wine Paris 2019”, veleposlanik Hrvatske Filip Vučak, Daniela Mihalić Đurica, direktorica Hrvatske nacionalne turističke agencije i Barbara Bačić odgovorna “Les Robes de l’Est”, galskog distributera vina, organizirali su nedavno, u prelijepom zdanju veleposlanstva smještenom u raskošnom 16. okrugu Grada svjetlosti, svečanu degustaciju hrvatskih vina i delikatesa.

Predstavljno je vino iz Umaga, Caronica, kutjevsko Kranthakar, Zlatana Plenkovica sa Hvara, bračko Stina vino, Krajančić sa Korčule, pelješka Skaramuca i Feravino -Fericanci. Peti kanal galske tv, poznati Arté koji Francuzi dijele sa Nijemcima, snimio je polučasovnu reportažu o umijeću hrvatskih vinara koju su prisutni  pretpremijerno vidjeli. Uzvanike je razgaljivao i zabavljao kvartet “Klapa”, koji je izazvao oduševljenje prisutnih.

Piše: Džana Mujadžić

Brojni galski oenolozi, somelieri, uvoznici, restaurateri, novinari te specijalisti gastronomskog turizma, prisustvovali su događaju što ukazuje na porast zanimanja i potražnje vina iz Hrvatske te lokalnih specijaliteta visokog kvaliteta.

Veleposlanik Vučak je posjetio “Wine Paris” i susreo se sa predstavnicima hrvatske trgovine i prodaje. Pariska vinska manifestacija okupila je 2.000 učesnika, proizvođača i vinskih trgovaca, koji su se uspješno predstavili pred 25.000 posjetitelja.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj