POČELE PRIPREME REPREZENTACIJE BiH: Pjanić spreman, nije sigurno da li će Kolašinac igrati protiv Armenije

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu se priprema za utakmice sa Armenijom i Grčkom, a danas su Gordan Ciprić, pomoćni trener i igrači Gojko Cimirot i Ibrahim Šehić istakli da žele ostvariti pobjede u obje utakmice na startu kvalifikacija za EURO 2020. 

Ciprić je izjavio kako očekuje da će Sead Kolašinac biti spreman za utakmice, ako ništa onda drugu sa Grčkom. 

– Miralem Pjanić (kao i Kolašinac sinoć propustio trening, op.a.) nije imao nikakvih problema, on je već danas na treningu. Sarić je definitivno otpao, na terapijama je, a što se tiče Kolašinca, mi se zaista nadamo da će biti spreman u najgorem slučaju za drugu utakmicu – rekao je Ciprić, javlja Anadolija.

Istakao je kako je najbitnije da se zadrži dobra atmosfera u reprezentaciji kako bi nastavili sa dobrim igrama. 

– Ovih dana smo razgovarali s igračima. Nama je bitno da je dobra atmosfera, a kod igrača se vidi spremnost. Bitno je da u ovaj ciklus kvalifikacija krenemo maksimalno ozbiljno jer nema prostora za kiks. Uglavnom, očekujemo maksimalnu mobilizaciju i jednu ozbiljnost – kazao je Ciprić. 

Defanzivni veznjak Gojko Cimirot je istakao da u bh. timu vlada sjajna atmosfera.

– Imamo zaista sjajnu atmosferu kao što je bila i u ranijim okupljanima. Mislim da imamo fantastičnu atmosferu, a što se tiče protivnika, znamo svi da danas nema lakog protivnika. Mi se trebamo najbolje pripremiti. Što se tiče druge utakmice protiv Grčke, znamo da se radi o kvalitetnoj selekciji, ali mislim da možemo doći do veoma pozitivnog rezultata – rekao je Cimirot, te dodao da je najvažnije da se u utakmice uđe maksimalno ozbiljno i da neće biti problema. 

Golman Ibrahim Šehić je naglasio da u ekipi svi razgovaraju o protivnicima i da se prikupljaju informacije o njima. 

– Našu ćemo igru sigurno prilagoditi. Znamo da će se oni pokušati braniti ovdje. Igrali smo ranije protiv Armenije, oni su ipak napredovali i sigurno da nam mogu napraviti problem, ali je bitno da se pripremimo i da budemo fokusirani. Vidjeli smo u Ligi nacija koliko možemo i sada imamo naš stil igre i znamo koliko ko u reprezentaciji može. Mislim da je to taj ključ uspjeha u Ligi nacija – kazao je Šehić.

Istakao je da je vrlo važno dobro započeti ove kvalifikacije, te naglasio da očekuje dvije pobjede iz obje utakmice. 

– Igramo kod kuće i naravno da želimo da počnemo kvalifikacije s dvije pobjede i ja se nadam da će biti kako smo planirali. Najvažnije je da budemo spremni i motivisani i naravno da želimo dvije pobjede i tako ćemo sigurno i izgledati na terenu – rekao je bh. golman. 

Reprezentativci BiH večeras će obaviti dva od pet treninga do utakmice prvog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 koju će odigrati u subotu, 23. marta, od 20.45 sati na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu protiv Armenije. U istom terminu tri dana kasnije na zeničkom stadionu ”Bilino polje” sastat će se sa Grčkom. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj