DOBILI POHVALE OD EU! Predsjedništvo lider u ključnim segmentima na putu BiH ka EU

Članovi Radne grupe EU za zapadni Balkan danas su u razgovoru sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i članovima Predsjedništva Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem naglasili lidersku ulogu aktuelnog saziva Predsjedništva u ključnim segmentima na putu BiH ka evropskim integracijama.

Članovi Radne grupe EU pohvalili su Predsjedništvo BiH za dato odobrenje za zaključivanje regionalnog sporazuma o romingu i aktivnosti preduzete na deblokiranju procesa akreditacije univerziteta u BiH, istakavši bitnim postizanje konsenzusa o važnim stvarima jer tako i EU ima dobre temelje za saradnju sa BiH u narednom periodu, saopšteno je iz Predsjedništva.

Foto: SrnaČlanovi Predsjedništva BiH na sastanku su iskazali spremnost za nastavak sprovođenja reformi s ciljem akceptiranja svih elemenata pravne tekovine EU u domaće zakonodavstvo, navodeći da bi taj reformski proces dodatno bio podstaknut dobijanjem pozitivnog mišljenja Evropske komisije o zahtjevu za članstvo BiH u EU do kraja rumunskog predsjedanja Savjetom Unije, navodi se u saopštenju.

Diplomate EU pozdravili su ostvareni napredak BiH na putu ka EU i izrazili očekivanje da će BiH nastaviti neophodne reformske procese.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj