DOĐITE U SKUPŠTINU! Vučić poručio opoziciji: Spremni smo za dijalog, ali tamo gdje se dijalog vodi!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je pozvao predstavnike opozicije na dijalog sa predsjednicom Narodne skupštine Majom Gojković.

Što se nas tiče, za dijalog smo spremni, Maja Gojković ih je pozvala na dijalog na mjestu gdje se dijalog odigrava, ako fašistički zamjenik fašističkog lidera Kiprijanović neće sa Majom Gojković, pa dobro, probudite Ljotića pa sa njim razgovarajte”, poručio je Vučić u razgovoru s novinarima nakon obilaska radova u Kliničkom centru Srbije.

Istovremeno je pozvao građane Srbije da u petak, 19. aprila dođu na miting SNS-a i saslušaju šta je to što imaju da kažu šta je do sada učinjeno i šta je još namjera da se učini.

„Njihov plan je bio da uđu u Skupštinu, preduhitrili su ih poslanici i odbornici SNS-a, a onda su ostali bez ideje i plana. Zato su i izgledali i tako besmisleno djelovali”, rekao Vučić, javlja Tanjug.

Očekuje, kaže da će u petak govoriti pred vjerovatno najvećim brojem građana, te da želi da građanima ozbiljnije i sadržajnije govori o svim planovima.

Kaže da je miting opozicije juče pratio sa terase zgrade Predsjedništva i da je čuo sve šta su vikali, iako za tim nije bilo potrebe jer razglas je odlično radio. Rekli su, kazao je, da će ih 13. aprila biti iz cijele Srbije.

Evo, vidjeli smo, kazao je, među njima su bili njihovi bombaši i pravosnažno osuđene osobe.

Predsjednik Srbije je zapitao treba li da budemo fascinirani brojem od 7.500 ljudi.

„Možda su u pravu, možda kod nas ne dođe toliko ljudi. Za mene bi lično bilo porazno da samo iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga ne skupimo više nego što su oni juče imali iz cijele Srbije”, rekao je Vučić i ponovio da je vlast spremna za dijalog i da ih je predsjednica parlamenta pozvala na dijalog.

On je pozvao opoziciju da više ne prijeti i da već urade to čime prijete, nasilnim djelovanjem, kako bi se sve već jednom završilo.

„Nemojte više da nam prijetite. Dojadiste. Hajde samo da vas vidim”, kazao je Vučić.

Ne pristajem na ultimatume

Nisam dobio nikave papire, a iskreno, nisam ni zainteresovan, rekao je predsjednik Aleksandar Vučić danas odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska radova u KCS.

Upitan, naime, da li je do njega stigao neki papir sa ultimativnim zahtjevima, Vučić je rekao da nije i da tu nema nikakvog dokumenta.

Ironično je dodao da, nakon ultimatuma, čeka da opozicija pozove ljude iz celog svijeta da dođu da im pomognu da se dočepaju vlasti.

„Pošto su juče cijelu Srbiju pozvali, ja vjerujem da će, kad im stignu Tahiti, Vanuatu i Polinezija imati 300.000 ljudi, iako na nekim od tih ostrava ima 28.000 stanovnika, ili manje. Računam, teško nama kad oni svi dođu u Beograd”, rekao je Vučić.

Ponovio je da na ulimatume ne voli i na njih ne pristaje.

„Pa, završite odmah sa nama, nemojte da nam dajete nedjelju ili dvije, a svake nedjelje pričate da ćete nešto da završite. Hajde već jednom, završite, napravite to nasilje i odgovarat ćete pred zakonom. Samo nemojte da prijetite više kao neke tetke svaki dan. Strašno smo se uplašili”, rekao je on.

Ponovio je i da opozocija okupljena u SzS ne nudi nikakav program, a da im je zato broj pristalica sve manji.

Vučić je rekao i da su oni planirali da štrajkuju glađu, ali da su ih „inteligentnom akcijom Vesić, Vulin i poslanici SNS nadigrali”.

„Predlažem im da spreme fotoaparate u petak, 19. aprila i da sve to prikažu kao njihov najveličanstveniji skup. Ja im dajem autorska prava, a narod će biti fasicniran i reći im – svaka čast”, rekao je Vučić, javlja Tanjug.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj