OBJAVIO APOSTOLSKI VIZITATOR: Papa odobrio hodočašća u Međugorje, ali ne kao priznanje ukazanja Gospe

Papa Franjo odobrio je hodočašća u Međugorje, objavio je mons. Henryk Hoser na nedjeljnoj misi u tom hercegovačkom mjestu.

‘Papa Franjo odredio je da je moguće organizirati hodočašća u Međugorje uvijek pazeći da ne budu tumačena kao priznanje poznatih događaja koji još zahtjevaju ispitivanje sa strane crkve, tj da ne stvaraju na bilo koji način zabludu i dvosmislenost u doktrinalnom smislu’, rekao je mons. Hoser, a prenosi N1.

Dalje se navodi kako će isti kriterij moći biti primjenjen na pastire svakog reda i stupnja koji žele poći u Međugorje i tamo slaviti na svečan način’.

Hoser je poljski nadbiskup kojeg je papa u svibnju prošle godine imenovao apostolskim vizitatorom za Međugorje, a formalno je preuzeo svoju službu krajem srpnja prošle godine.

Svrha je poslanja apostolskoga vizitatora osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće. Riječ je o isključivo pastoralnoj službi koja se nastavlja na misiju posebnoga izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje, koja je bila povjerena mons. Hoseru u veljači prošle godine, a koju je dovršio u prethodnim mjesecima.

Mons. Hoser u medijskim je istupima čak ustvrdio kako bi prva ukazanja Gospe u Međugorju, koja su se navodno dogodila u proljeće 1981., mogla biti priznata.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj