BAŠA UPOZORIO EDIJA RAMU: Ne demonstriraj snagu, da ne završiš kao Gruevski!

Lider ujedinjene albanske opozicije i predsjednik Demokratske partije u Albaniji Ljuljzim Baša poručio je albanskom premijeru Ediju Rami da ne demonstrira snagu, jer, kako je kazao, u najboljem slučaju će moliti da “završi” kao bivši makedonski premijera Nikola Gruevski, prenosi portal a1on.

 Ljuljzim Baša,Twitter

Nakon drame tokom sinoćnog nasilja protiv opozicije, a što su vidjeli svi Albanci i cijeli svijet, želim jasno da poručim lideru klike na vlasti da ne prelazi granicu. Da ne demonstrira snagu sa borbenim vozilima i suzavcem. Zaboravi na to da možeš biti na vlast uz nasilje. U najboljem slučaju molit češ da imaš sudbinu Nikole Gruevskog”, poručio je Baša.

On je ukazao da njegova Demokratska partija i ujedinjena opozicija nastoje da vrate političku normalnost u zemlji, demokratiju i nadu i mogućnost svakog Albanca da živi dostojanstveno.

Baša je takođe objavio video snimak u kome je pozvao građane da se pridruže protestu koji će se održati u ponedjeljak u 18:30 časova, jer, kako je rekao, “nada je dobila svjetlost”.

Ništa ne može da zaustavi Albance da se bore za slobodu, za evropske standarde. Nada je osvijetljena. Kriminalna vlast više ne može da nas zasjeni, danas smo snažniji nego bilo kada. Za Albaniju, kao cijelu Evropu“, navodi se u video poruci Baše.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj