CLINTONOVA RADILA ZA RUSKI ENERGETSKI LOBI? Tramp: Rusija je željela Hillary kao američkog predsjednika jer se protivila eksploatisanju američke nafte i plina!

Predsjednik SAD-a Donald Tramp izjavio je u prošlomjesečnom intervjuu za Fox News da je ruska vlada preferirala Hillary Clinton kao predsjednicu jer se ona ne bi usprotivila ruskoj energetskoj industriji.

“Reći ću vam ovo o Rusiji, da su imali nešto o meni, to bi davno izašlo, vjerovatno davno prije nego što sam pobijedio jer bi im to bilo puno bolje”, rekao je Tramp u svom prvom intervjuu na kraju istrage Roberta Muellera. “Nadam se da ćemo se dobro slagati s njima, ali bilo bi im mnogo bolje s Hillary Clinton kao predsjednikom”, nastavio je.

Predsjednik SAD-a je nastavio tvrditi da Kremlj ima više razloga za podupiranje Clintonove, koja bi samo pomogla ruskoj energetskoj industriji jer se kao kandidat demokrata usprotivila američkom eksploatisanju nafte i plina.

„Što se tiče energije, u smislu nafte i plina. Pogledajte šta radimo u energetskom sektoru, to je nevjerovatno za našu zemlju. To je ogromna konkurencija za Rusiju. Hillary vam ne bi dopustila bušenje: ne bi bilo nafte, ne bi bilo plina, ne bi bilo ničega u čemu bi se mogli natjecati“, rekao je Tramp.

Rusija bi radije imala Hillary za predsjednika SAD-a nego Donalda Trampa. To vam mogu odmah reći’, kazao je Tramp.

‘Sve ćemo objaviti kada dođe vrijeme’

U istom intervjuu, Tramp je obećao puštanje punih i neredigiranih akata o nadzoru vanjske obavještajne službe (FISA) i srodnih dokumenata koje je FBI koristio kako bi istražio njegovu kampanju, rekavši da želi “doći do dna” uzroka ‘ruske priče’ u američkim izborima.

Tramp je rekao da su ga njegovi odvjetnici prethodno savjetovali da ne poduzima tako dramatičan korak iz straha da bi se to moglo smatrati ometanjem pravde.

Planiram deklasificirati i osloboditi sve dokumente. Imam planove za potpuno oslobađanje – rekao je Tramp.

Imam neke vrlo talentirane ljude koji rade za mene, odvjetnike, i oni stvarno nisu htjeli da to učinim rano. … Mnogi ljudi su htjeli da to učinim odavno. Drago mi je što to nisam učinio. Dobili smo odličan rezultat bez toga, ali ćemo to i učiniti. Jedan od razloga zbog kojih moji odvjetnici nisu htjeli da to učinim je da su oni rekli, ako to učinim, oni će to nazvati oblikom opstrukcije.

Tramp je dodao:

Iskreno, pomislio sam da bi bilo bolje da ih zadržimo do kraja, ali u pravo vrijeme sve ćemo objaviti.

(Global CIR/Fox News)

PROČITAJTE JOŠ:

  1. […] je u više navrata govorio i sam američki predsjednik Donald Tramp, koji je u prošlogodišnjem intervjuu za FOX News kazao kako je ustvari Hillary Clinton bila favorit Putinove administracije, a ne on, kako vole […]

  2. […] Luci, stigao i tim ‘ruskih stručnjaka’ MOSKVA PROTIV TRAMPA! Stali u odbranu WHO-a CLINTONOVA RADILA ZA RUSKI ENERGETSKI LOBI? Tramp: Rusija je željela Hillary kao američkog predsje… Odbacivanjem ‘aprilskog paketa’ BiH je postala talac rusko-srpske politike! […]

  3. […] CLINTONOVA RADILA ZA RUSKI ENERGETSKI LOBI? Tramp: Rusija je željela Hillary kao američkog predsje… NAKON ODOBRENJA BISERE TURKOVIĆ: Ruski vojni avion dopremio medicinsku pomoć Banjoj Luci, stigao i tim ‘ruskih stručnjaka’ JASNA PORUKA U SOČIJU! Pompeo: Miješanje Rusije u nove izbore u SAD-u je neprihvatljivo Objavljeno u: […]

Komentiraj