MAJ ZA ZABORAV: Oblačno vrijeme, pljuskovi i grmljavina u narednim danima

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. 

Poslijepodne i u večernjim satima, povećanjem oblačnosti, u većini područja sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar u Bosni slab južni i jugoistočni, a u Hercegovini na momente i umjeren. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, na jugu od 10 do 14, a najviša dnevna od 20 do 26 stupnjeva. 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne je moguć slab lokalni pljusak i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 9, a najviša dnevna oko 22 stupnja.

Ponedjeljak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je moguća u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslijepodne, u većini zemlje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu od 10 do 14, a najviša dnevna od 19 do 25 stupnjeva.

Utorak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 6 do 12, a najviša dnevna od 15 do 21 stupanj.

srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima bez padavina. Krajem dana i u večernjim satima sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 6 do 12, a najviša dnevna od 16 do 22 stupnja.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj