UBIO BIH PONOVO, TAKO SAM ISTRENIRAN TOKOM SLUŽENJA VOJSKE U MAĐARSKOJ: Srbijanac sa 18 identiteta ponovo se oglasio šokantnom izjavom iz zatvora!

– Ubijanje? To je bila moja potreba, uradio sam to u samoodbrani. Ako bi se potreba ponovo ukazala opet bih ubio. Kada sam napadnut, ja reagujem, tako sam istreniran tokom služenja vojske u Mađarskoj. Naučen sam da branim sebe pa i po cijenu života. Nekada je nemoguće izbjeći štetu. 

Ovim riječima Norbert Feher, ovdašnjoj javnosti poznatiji po imenima Igor Srbijanac i Igor Vaclavić, objašnjava svirepe zločine koje je počinio u jednom intervjuu za list “Libero”. 

Višestruki ubica sa 18 identiteta, za kojim je tragala cijela Evropa, ponovio tvrdnje koje je već iznosio u javnosti, govoreći da mu se “pripisuju djela koja nije počinio”. 

– Oni mi pripisuju ubistva i pljačke koje ja apsolutno nisam počinio – kazao je Igor Srbijanac kao po već dobro utvrđenom scenariju.

“Morao sam da ubijem policajce” 

Kako prenose italijanski mediji, Igor Srbin je, govoreći na tečnom italijanskom preko video-linka iz zatvora Zuera u Španiji, ispričao kako je došlo do stravičnih zločina. 

Obučen u farmerke, bijelu košulju i prsluk, obrijan, dva sata je samouvjereno iznosio odbranu. U jednom trenutku okrenuo se ka Frančeski Veri, kćerki jedne od svojih žrtava, i obratio joj se. 

– Morao sam to da uradim. Upucao sam Ravaljija jer je imao pištolj u ruci. Onda sam pucao u Verija bez gledanja da li je naoružan jer su za mene obojica bili policajci i ja sam morao da ih “oborim” – ispričao je Igor Srbijanac u svojoj odbrani.

Na saslušanju pred sudom u Bolonji govorio je o ubistvima dajući prvi put objašnjenje o tome šta se tačno dogodilo u Budriju. 

– Otišao sam da uzmem 10.000 eura – započeo je on dodajući da je mu je barmen kog je ubio dugovao novac i poričući hipoteze da je bilo koga opljačkao. 

Ovo ubistvo dogodilo se aprila 2017. godine u Burdiju, dok se ubistvo Verija odigralo sedam dana kasnije u Portamađoreu. Podsećanja radi, državljanin Srbije Igor Vaclavić uhapšen je u Španiji decembra 2017. godine. Uhapšen je nakon pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, među njima i dvojica pripadnika španske Civilne garde, piše Kurir.

Jedan od najtraženijih Srba ikada u martu ove godine osuđen je u Italiji na doživotnu robiju. Zanimljivo je da je u međuvremenu postao verski fanatik, a u razgovoru sa psiholozima tvrdio je da je ubijao jer mu je “bog tako naredio”. 

Njegovi dani u kazamatu sada se svode na ustajanje rano ujutru, treniranje i čitanje religijskih knjiga i časopisa. Inače, Igor Srbijanac će biti podvrgnut i psihijatrijskom posmatranju. 

(Global CIR/Kurir)

Komentiraj