POLICIJSKA AKCIJA NA KOSOVU JOŠ UVIJEK TRAJE: Na spisku za hapšenje 46 osoba, među kojima su policajci i civili srpske, albanske i bošnjačke nacionalnosti, a u sve umiješana i dva pripadnika Eulexa

Na spisku za hapšenje na sjeveru KiM nalazi se ukupno 46 lica, među kojima su policajci i civili srpske, albanske i bošnjačke nacionalnosti. Na istrazi i lociranju osumnjičenih, osim kosovskih institucija, radila su i dva pripadnika misije Eulexa, piše “Blic”.


List navodi da je imao uvid u spisak kosovskog tužilaštva na kojem se nalaze imena svih koji se sumnjiče za šverc, zloupotrebu službenog položaja, primanje mita i korupciju.

Od ukupno 46 osumnjičenih, 25 je Srba, od tog broja 20 su policajci pripadnici različitih jedinica, a pet civili, vlasnici firmi na sjeveru KiM. Ostalih 21 su Albanci i Bošnjaci.

Pozivajući se na neimenovane izvore jedne od, kako se navodi, uticajnih ambasada u Prištini i visokopozicioniranog službenika Eulexa, list piše da je istraga protiv policajaca otpočeta prošle godine u aprilu.

Policajci, među kojima i pripadnici granične policije, praćeni su i bili obuhvaćeni “operativnim planom za šverc koji je sprovođen i na sjeveru i jugu Kosova”, prenosi B92.

“Tužilaštvo ima i zaštićene svjedoke iz redova policije, a njihova svjedočenja vezana su za mito koji je dobijan od preduzetnika. U cjeloj akciji učestvovala su i dva pripadnika misije EU”, tvrdi izvor lista iz Eulexa. Dodaje se da obojica dobro govore srpski, rade u civilu i više godina rade u Eulexu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj