DANAS SUNČANO I IZUZETNO TOPLO! Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana…

Danas u Bosni više oblačnosti u jutarnjim satima i prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, u većem djelu zemlje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. 

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu i sjeveru zemlje od 30 do 33 stepena.

U Sarajevu nešto više oblaka u jutarnjim satima. Tokom dana, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 30 stepena.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Povećanjem oblačnosti, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu i sjeveru zemlje do 33 stepena.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, ponegdje u zapadnim, istočnim i planinskim područjima moguć je kratkotrajni pljusaki i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu i sjeveru zemlje do 33 stepena.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Tokom dana, uz nešto više oblačnosti, u istočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 stepena.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj