TRAGEDIJA UMJESTO RAZVODA! Američki diplomata ubio suprugu pa sebe nakon što je saznao da je prihvatila četverogodišnji mandat u Ambasadi SAD-a u Srbiji!

Američki diplomata Džejson Rif (Jason Riff, 51) ubio je suprugu Lolu Gulomovu (45), pa pucao sebi u glavu. Tragedija je uslijedila umjesto razvoda, a okidač je, prenose američki mediji, to što je Rif “bio ljut kada je saznao da je Gulomova prihvatila četverogodišnji mandat u Ambasadi SAD u Beogradu”.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Vrhovni sud u Vašingtonu trebao je u petak okončati razvod Gulomove i Rifa, ali do toga, nažalost, nije došlo.

Neposredno prije početka saslušanja u 10 sati Rifov advokat dobio je hitnu poruku od svog klijenta, otkriva za “Washington Post” policijski službenik. Policija je dobila poziv da se nešto čudno dešava u kući para u blizini američkog univerziteta na sjeverozapadu Vašigtona. Kada su došli u kuću, policajci su zatekli Rifa, koji je pucao sebi u glavu, dok je u drugoj prostoriji ležalo beživotno tijelo njegove supruge Lole Gulomova.

Gulomova i Rif bili su diplomate i često su putovali zajedno. Upoznali su se na Univerzitetu za napredne međunarodne studije “John Hopkins” i vjenčali su se 2000. godine. Imali su dvije kćerke, za koje policija kaže da nisu bile kod kuće tokom pucnjave.

Bračni problemi

Bračni problemi para počeli su 2015. godine, nakon što su se vratili s posljednjeg zajedničkog zadatka u inozemstvu. Na kraju, Gulomova je podnijela zahtjev za razvod. Sudski zapisi pokazuju da se Rif naljutio kada je saznao da je njegova supruga prihvatila četverogodišnji mandat u Beogradu, koje je trebalo da počne naljeto 2020., te da sa sobom povede kćerke, prenosi “Washington Post”.

Sudija je u martu odobrio razvod braka nakon što je Rif više puta propustio saslušanja i dao joj starateljstvo nad djecom. Međutim, zakazano je još jedno ročište kako bi bio saslušan Rifov novi advokat, koji je osporio odluku suda rekavši da njegov klijent nije dobio adekvatno obavještenje.

Gulomova je rođena u Tadžikistanu, a, prema riječima prijatelja, njena porodica živjela je širom svijeta, a sestra u Njujorku.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj