HUTI GAĐALI SAUDIJSKI AERODROM! U raketnom napadu povrijeđeno 26 osoba

Dvadesetšest civila povrijeđeno je danas u raketnom napadu jemenskih pobunjenika na aerodrom Abha na jugozapadu Saudijske Arabije, saopštila je koalicija predvođena Saudijcima koja vojno interveniše u Jemenu.

Image result for huti bombardovali saudijski aerodrom

Jemenski pobunjenici Husi prije toga su saopštili da su gađali taj aerodrom krstarećom raketom, dok je portparol kaolicije koja se bori protiv pobunjenika, saudijski pukovnik Turki al Maliki rekao da saudijske vlasti još nisu utvrdile koja vrsta projektila je upotrijebljena u napadu, prenosi AFP. 

Al Maliki je rekao da je raketa pogodila dio aerodroma za dolaske, prenijela je saudijska televizija Al Ekabrija. On je rekao da su tri žene i dvoje djece među 26 povrijeđenih u napadu. Osmoro je prebačeno u bolnicu a ostali imaju manje povrede.

Aerodrom se nalazi na jugozapadu Saudijske Arabije na granici sa Jemenom. 

Saudijska Arabija je u ratu protiv jemenskih Husija, saveznika Irana, od 2015. odine. Saudijska Arabija optužuje Iran da naoružava pobunjenike, što Iran demantuje, prenosi AP.

Napad se podudario sa današnjim očekivanim dolaskom japanskog premijera u Iran da posreduje između Teherana i Vašingona oko rastućih tehniza u Zalivu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj