DESTRUKTIVNOM POLITIKOM ŽRTVUJU DRŽAVNE INTERESE! SDA: “SNSD svjesno blokira imenovanje delegacija BiH u Vijeću Evrope”

Izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da blokada institucija nanosi štetu međunarodnom ugledu BiH predstavlja izraz krajnjeg cinizma, jer je upravo Dodik učinio sve da institucije u BiH dovede u blokadu, saopšteno je iz SDA.

– Planskim opstrukcijama i kontinuisanim sprečavanjem rada Parlamentarne skupštine, Dodik i njegova stranka već mjesecima pred licem javnosti BiH, svjesno i namjerno sprečavaju imenovanje delegacije BiH u Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope – navode iz Stranke demokratske akcije.Navodi se da je odluka SNSD da blokiranjem rada PS BiH spriječe sve ostale stranke koje su pokazale spremnost da imenuju delegaciju BiH u Savjetu Evrope, do 24. juna kada je posljednji rok, izraz nedopustive izolacionističke i štetočinske politike koja je zarad vlastitih destruktivnih politika spremna žrtvovati interese države i otvoreno atakovati na njen međunarodni ugled.

– Ukoliko nastave sa politikom opstrukcija i blokada, SNSD i njegovi kadrovi u državnim institucijama moraju biti svjesni da će pred cjelokupnom domaćom, ali i međunarodnom javnošću biti pozvani na punu odgovornost za štetu koju uporno proizvode – zaključak je saopštenja.

Komentiraj