POZNAT PO ‘KRAĐI STOLJEĆA’: Tonija Musulina uhvatila je nedavno londonska policija

Bivšeg konvoajera Tonija Musulina uhvatila je nedavno londonska policija pri pokušaju mijenjanja 80.000 livri sterlinga za eure u banci, čiji su mu uposlenici predhodnog dana promijenili 40.000.

Danas 49-godišnji Musulin, čiji je otac Vinko Hrvat, a majka Srpkinja, koja je napustila obitelj pa otišla na Novi Zeland,  tvrdio je kako je prodao svoj polovni ferrari. Poznat posvuda u svijetu zbog krađe 11,6 milijuna eura, osuđen je na pet godina strogog zatvora 2010., ali je izašao tri godine kasnije. Za Francuze je ostao Arsène Lupin 21. stoljeća.

Piše: Džana Mujadžić

Desetljeće je radio u prijevoznickoj tvrtci “Looemis”, odvojio se od dvojice kolega i pobjegao sa novcem koji je sakrio u jedan box, iznamljen u Lyonu gdje je Živio, pod lažnim imenom.

Nakon bijega u Srbiju ferrarijem vratio se preko Italije u Francusku -autobusom! U Monaku je predao 9 milijuna i otišao na izdržavanje kazne.Nikada se nije saznalo što se dogodilo s ostatkom ukradenog novca.

Početkom 2011. godine novinarka Alice Géraud Alfi je objavila knjigu, nakon brojnih razgovora sa Musulinom u zatvoru. Tvrdila je kako je konvoajer u boxu sagradio lažni zid, ali je policija bila blizu pa nije uspio sve sakriti.

Ponio je 9 milijuna, koje je vratio. O događaju je snimljen i film sa poznatim glumcem Françoisem Kluzetom u ulozi Musulina u režiji Philippea Godeaua, pod nazivom “11,6”.

Lyonski policiajci su trenutno u Londonu gdje ispituju porijeklo sporne svote koje je Musulin zamijenio, dok se glavni protagonist događaja nalazi pod zvaničnom prismotrom, iako je izašao iz zatvora.

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj