IRANSKI MEDIJI: Drugi tanker nije zaplijenjen, dopuštena mu je plovidba nakon upozorenja!

Iranska novinska agencija Tasnim objavila je u subotu da iranski Čuvari revolucije nisu zaplijenili drugi britanski naftni tanker MV Mesdar, koji plovi pod liberijskom zastavom.

Navodeći regionalne vojne izvore, iranska agencija ističe da je brodu dopušteno da nastavi s plovidbom nakon što su ga iranske snage upozorile o sigurnosnim i pitanjima vezanim za okoliš, prenosi Hina.

Reuters navodi da je prema podacima praćenja plovila (Refinitiv), Mesdar naglo skrenuo sjeverno prema iranskoj obali u petak poslije podne, ali je potom opet promijenio smjer i krenuo zapadno od Irana.

Zaokret sjeverno prema iranskoj obali se prema podacima dogodio oko 16 sati GMT, i to nekih 40 minuta nakon što je sličnu promjenu smjera plovidbe uzeo i tanker Stena Impero, a za koji su Iranski čuvari revolucije u petak navečer objavili da su ga zaplijenili.

Iranski Čuvari revolucije objavili su da su zaplijenili britanski tanker Stena Impero zbog “nepoštovanja međunarodnog pomorskog zakona” i na “zahtjev lučkih i pomorskih vlasti pokrajine Hormozgana”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj