U KOORDINACIJI SA EUROPOLOM! Međunarodna policijska akcija Familija: Oduzeto više od tone kokaina, uhapšeno 16 osoba među kojim je i državljanka BiH!

U akciji koju su vodile policije Srbije, Hrvatske i Češke u saradnji s kolegama iz Švajcarske, Kine, Francuske, Belgije, Slovenije i Italije, a u koordinaciji Europola, DEA i Fronteksa, ukupno je zaplijenjeno 1.024 kilograma kokaina, dva miliona eura i skupoceni predmeti u vrijednosti većoj od milion eura.

U okviru međunarodne policijske akcije Familija, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su D. L. (1973) iz Sremske Mitrovice i N. Č. (1993), državlјanku Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, javlja Anadolija

U akciji Familija, koju su vodile policije Srbije, Hrvatske i Češke u saradnji s kolegama iz Švajcarske, Kine, Francuske, Belgije, Slovenije i Italije, a u koordinaciji Evropola, DEA i Fronteksa, ukupno je zaplijenjeno 1.024 kilograma kokaina, dva miliona eura i skupoceni predmeti u vrijednosti većoj od milion eura, dok je ukupno uhapšeno 16 osoba, među kojima su i dvojica srpskih državlјana.

image

Pripadnici Uprave kriminalističke policije doprinjeli su operativnim radom i hapšenju u Hongkongu četiri člana ove organizovane kriminalne grupe, od kojih je jedan državlјanin Srbije, a tom prilikom zaplenjen je 421 kilogram kokaina, navode iz MUP-a Srbije.

Takođe, značajan doprinos dali su i u identifikaciji i hapšenju trojice osumnjičenih u Švajcarskoj, koji se terete da su učestvovali u transportu kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a tom prilikom u Bazelu je zaplenjeno više od 600 kilograma kokaina.

image

Prilikom pretresa iznajmlјenih stanova u Beogradu, koje je koristio crnogorski državlјanin M. D. (1959) koji je uhapšen u Švajcarskoj, policija je pronašla i zaplijenila veću količinu novca različitih valuta i apoena, automobil “Audi A8”, 10 luksuznih ručnih satova, falsifikovana dokumenta, četiri pištolјa, prigušivač, devet mobilnih telefona i manju količinu marihuane.

Osumnjičeni D. L. i N. Č. privedeni su Tužilaštvu za organizovani kriminal, nakon čega im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj