DŽONSON OBJAVIO USLOVE ZA PREGOVORE SA EU! Premijerka Škotske: On vodi Ujedinjeno Kraljevstvo u propast, narod Škotske nije glasao ni za njega, ni za Brexit!

 Premijer Velike Britanije Boris Džonson poručio je liderima Evropske unije da će razgovarati o Brexitu kada pokažu da su spremni da izmijene svoju poziciju o sporazumu o izlasku Britanije iz EU, a da će u suprotnom napustiti evropski blok bez ikakvog sporazuma, saopštila je Džonsonova portparolka.

Premijer je raspoložen da sjedne i razgovara kada se pozicija promijeni”, izjavila je portparolka, prenosi Rojters.

Džonson je ranije izjavio EU mora da odustane od tzv. „bekstopa”, odnosno zaštitnog mehanizma koji bi značio da Sjeverna Irska ostaje u carinskoj uniji sa Britanijom ako se ne pronađu druga rješenja.

Džonson je dodao da smatra da je „bekstop” nedemokratski i da se od njega mora odustati ukoliko Evropska unija želi da se postigne dogovor o Brexitu.

Stardžen: Džonson vodi Ujedinjeno Kraljevstvo u propast

Politika britanskog premijera Borisa Džonsona prema Brexitu vodi Ujedinjeno Kraljevstvo u propast, izjavila je premijerka Škotske Nikola Stardžen.

Stardženova je oštro kritikovala Džonsona uoči njihovog prvog sastanka u Škotskoj.

„Narod Škotske nije glasao za ovu torijevsku (konzervativnu) vladu, nisu glasali za novog premijera, nisu glasali za Brexit i svakako nisu glasali za katastrofalan Brexit bez sporazuma koji Boris Džonson sada planira”, rekla je Stardženova, prenosi „Sky News”.

Dodala je da je Džonsonov jedini cilj da izvede Škotsku i Ujedinjeno Kraljevstvo iz Evropske unije bez ikakvog dogovora.

„Škotska je ignorisana tokom procesa Brexita i sada je vrijeme da se svi oni kojima je stalo do budućnosti Škotske okupe i zajedno odrede put, a torijevcima poruče da prestanu da tjeraju našu zemlju u propast”, rekla je Stardženova.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj