NAKON SKANDALA KOLINDA POTAPA ČOVIĆA! Dok je Komšić držao historijski govor na Igmanu, hrvatska predsjednica poručila: “Komšić je i politički predstavnik Hrvata”

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Hrvatski radio ustvrdila je da je Hrvatska Bosni i Hercegovini (BiH) prijateljska zemlja, a da hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić mora shvatiti da je ne samo etnički, nego i politički predstavnik hrvatskoga naroda u toj zemlji.

 Grabar-Kitarović je istaknula kako je Hrvatska prijateljska zemlja Bosni i Hercegovini te kako BiH treba pokazati poštovanje prema Hrvatskoj.

 Napomenula je kako je od samoga početka Hrvatska ispružila ruku suradnje BiH, no da prijetnje međunarodnom tužbom zbog Pelješkog mosta, o čemu je govorio i hrvatski član predsjedništva BiH Željko Komšić, nisu dobra podloga za suradnju.

 “Nedostatak političke vizije, rezultata u radu, gospodarskih, socijalnih i drugih programa ne možete vječito zamijeniti agresivnom retorikom i izmišljanjem nekog nepostojećeg neprijatelja. Komšić mora shvatiti da je ne samo etnički, nego i politički predstavnih hrvatskoga naroda”, izjavila je hrvatska predsjednica.

 Upitana kako gleda na izjave ministara sigurnosti BiH Dragana Mektića o tome da postoje dokazi o nasilju hrvatske policije nad migrantima, Grabar-Kitarović pozvala je na objavu takvih dokaza svakoga tko ih ima, ističući da će Ministarstvo unutarnjih poslova istražiti svaki slučaj.

 “Ponekad je malo sile, ne nasilja, potrebno, kada na vas ide skupina od više od 50 ljudi. No nema tu nikakvog nasilja, nema tu nikakvih tjelesnih ozljeda, šok bombi, suzavca, žice”, kazala je hrvatska predsjednica.

 Opovrgnula je navode da Hrvatska odrađuje dio prljavog posla za EU te poručila da se Hrvatska drži zakona i propisa, ali i da na svojim granicama brani i druge europske države, prenosi Hina.

 “Nije se rodila, niti će, generacija koja će pustiti da BiH umre”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvovao je danas centralnom programu manifestacije “Odbrana BiH – Igman 2019”.

Tom prilikom Komšić se obratio prisutnima na platou Veliko Polje. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je poručio da se protiv BiH i danas vodi rat. 

– Taj rat je danas tih, podmukao, bezobziran. Što je to tako više – što je on tiši, podmukliji, bezobzirniji – naša obaveza je da budemo što glasniji i da im kažemo: “Poslušajte dame i gospodo, ni u ovoj zemlji ni van ove zemlje niti se rodila, niti postoji, niti će se roditi generacija Bosanaca i Hercegovaca spremnih da puste da ova zemlja umre, bilo uz buku topova i tenkova, bilo mirno i bez glasa”, poručio je Komšić.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj