DEMOKRATE UPIRU PRSTOM U TRAMPA! Krvoproliće u Daytonu: Napadač usmrtio i svoju 22-godišnju sestru

Među devet žrtava Connora Bettsa, napadača koji je u nedjelju krenuo u krvnički pohod u američkom gradu Daytonu, je i njegova sestra.

Policija istražuje motive

Megan Betts (22) jedna je od ubijenih u pucnjavi, objavila je policija na konferenciji za medije. Najmanje 27 osoba je povrijeđeno, a policija je usmrtila napadača samo nekoliko minuta nakon što je otvorio vatru.

Bila je to druga pucnjava u samo 24 sata u Sjedinjenim Američkim Državama. Prva se desila u El Pasou u Texasu gdje je ubijeno 20 ljudi.Zvaničnici istražuju moguće motive ovih ubistava.

Connor Betts (24) iz Bellbrooka u Ohiju vatru je otvorio u 1:07 sati po lokalnom vremenu u centru Daytona. Nosio je pancir i mnogo municije za svoju pušku. Policija vjeruje da nije birao žrtve. Napad je trajao vrlo kratko.Od 27 osoba koje su hospitalizirane u obližnjim bolnicama 15 ih je pušteno na kućno liječenje.

Policija je objavila imena i godine svih žrtava. Njihove porodice su obaviještene o ovoj tragediji.

Ubijeni su: Lois Oglesby (27), Megan Betts (22), Saeed Saleh (38), Derrick Fudge (57), Logan Turner (30), Nicholas Cummer (25), Thomas McNichols (25), Beatrice Warren Curtice (36) i Monica Brickhouse (39).

Demokrate uprle prstom u Trampa zbog masovnih pucnjava u SAD-u

Kandidati Demokratske partije za predsjedničke izbore 2020. godine uprli su prstom u američkog predsjednika Donalda Trampa nakon dvije masovne pucnjave u toj zemlji u manje od 24 sata.

Demokrate su povodom toga zatražile dodatna ograničenja kod kupovine oružja kao što su univerzalne provjere. Oni su također kao uzrok tome naveli i Trampovu antiimigrantsku retoriku.

Julian Castro, bivši gradonačelnik San Antonia ukazao je na “toksičnost” bijelog nacionalizma te je izjavio da Tramp mora učiniti više kako bi ujedinio Amerikance, umjesto da “raspaljuje plamen drskosti”.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj