NESREĆE I NAMJERNA UBOJSTVA! Poznati koji su postali ubojice…

Mnoge poznate zvijezde odgovorne su za smrt drugih ljudi. Neki su bili dio tragičnih nesreća koje su rezultirale smrću, dok su drugi počinili hladnokrvna ubojstva.

Neke od zvijezda su za svoja djela služile zatvorske kazne, a drugi su se ipak uspjeli izvući.

James Stewart 

Legendarni glumac James Stewart bio je pilot u američkom Ratnom zrakoplovstvu tijekom Drugog svjetskog rata. Sudjelovao je u nekoliko bombardiranja kojima je usmrtio vojnike, ali i brojne civile.

Don King

Najpoznatiji boksački promotor Don King (87) kriv je za smrt dvojice muškaraca. Prvoga je ubio u samoobrani kada ga je pokušao opljačkati, a druga je žrtva bio njegov zaposlenik Sam Garrett koji mu je dugovao 600 dolara. Na ulici ga je nasmrt prebio, gazio mu po glavi i udarao pištoljem.

PIXSELL | Autor: PIXSELL, REUTERS

Kinga su osudili za ubojstvo iz nehaja i osuđen je na četiri godine zatvora iz kojeg je izažao 1979.

Keith Moon

Bubnjar kultnog benda ‘The Who’ Keith Moon usmrtio je svoj prijatelja i tjelohranitelja Neila Bolanda. Pregazio ga je automobilom kada se pokušao odvesti dalje od zaštitara koji su ga maltretirali. 

Moon je optužen za Bolandovu smrt, vožnju bez dozvole i osiguranja te za vožnju pod utjecajem alkohola. Smrt je proglašena nesrećom, ali je bubnjar preuzeo krivicu za druge optužbe.

Slučajno ubojstvo prijatelja proganjalo ga je sve do njegove smrti 1978.

Phil Spector 

Glazbeni producent Phil Spector (79) optužen je za ubojstvo 2009. i određena mu je kazna od 9 godina zatvora. Naime, Lara Carson je 2003. pronađena mrtva u prtljažniku njegovog automobila. O Spectoru je 2013. snimljen i film u kojem ga je glumio legendarni Al Pacino (79).

24sata | Autor: 24sata

Johnny Lewis

Zvijezda serije ‘Sinovi anarhije’, Johnny Lewis, provalio je 2012. u dom 81-godišnje Catherine Davis te je ubio. Svjedoci su ga vidjeli kako preskače ogradu, napada susjedu i vraća se u njezinu kuću. Naposlijetku je pao ili skočio s krova i umro.

ABACA Johnny Lewis - Teen People 2004 | Autor: ABACA   ABACA PRESS/Press Association/PIXSELL

Lewis je bio član Scijentološke crkve i radio je za njihovu grupu za odvikavanje od droga. Unatoč njegovoj povijesti korištenja narkotika, autopsija je utvrdila da glumac nije bio pod utjecajem opojnih sredstava kada je preminuo. 

Sid Vicious

Basist ‘Sex Pistolsa’, Sid Vicious, 1978. nasmrt je izbo svoju djevojku Nancy Spungen.

Kada ga je policija prvi put ispitala, Vicious je tvrdio da je pronašao Nancy mrtvu na podu njihove hotelske sobe, no kasnije je priznao da ju je izbo, ali da ju nije htio ubiti.

 Iako je optužen za ubojstvo, glazbeniku se nikada nije sudilo jer se predozirao dok je još bio na slobodi.

Snoop Dog

Reper Snoop Dog (47) i njegov tjelohranitelj optuženi su za ubojstvo člana suparničke bande. Oslobođen je optužbi nakon višegodišnjeg povlačenja po sudu, zahvaljujući svom odvjetniku Johnnyju Cochranu koji je uspio osloboditi i O.J. Simpsona od optužbi za ubojstvo supruge.

(Global CIR/24sata.hr)

Komentiraj