POTRESNA PRIČA O MASAKRU U EL PASU: ‘Beba je živa zahvaljujući junaštvu roditelja. Oboje su poginuli spašavajući je’

Među dvadesetdvoje ubijenih u strašnom pokolju koji je, potaknut rasnom mržnjom, prošle subote navečer u trgovačkom centru u teksaškom gradu El Pasu počinio 21-godišnji bijeli supremacist Patrick Crusius, bili su i supružnici Jordan i Andre Anchondo. Oni su poginuli spašavajući svoju dvomjesečnu bebupiše The Guardian.

“Andre je bio ispred napadača kako bi zaštitio Jordan, dok je Jordan za to vrijeme štitila bebu”, ispričala je za Guardian Monique Terry, rođakinja ubijene Jordan.

‘Njihov sin još, uvijek pita za mamu i tatu’

Osim dvomjesečne bebe, Jordan i Andre imali su još dvoje djece – petogodišnju kćer i trogodišnjeg sina.

“Svoju petogodišnju kćerkicu ostavili su u obližnjem navijačkom kampu i otišli su u Walmart kupiti joj školski pribor. Beba koja je bila s njima u napadu je zadobila dva prijeloma prsta, ali se dobro oporavlja. Djeca još ne shvaćaju što se dogodilo. Njihov sin stalno pita za mamu i tatu”, kazala je rođakinja ubijene Jordan.

Tužitelj će tražiti smrtnu kaznu za ubojicu iz El Pasa

Elizabeth Terry, tetka ubijene Jordan, kaže kako su se njezina nećakinja i Andre žrtvovali za svoje dijete.

“Dijete je živo zahvaljujući njihovom junaštvu. Oni su u svakom smislu bili nevjerojatni roditelji. Njihova smrt ogroman je gubitak”, kazala je potresena Elizabeth dodavši da će obitelj pružiti svu pomoć djeci koja su u subotu ostala bez oba roditelja.

Lokalni tužitelj najavio je da će za počinitelja ovog pokolja zatražiti smrtnu kaznu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj