ŠAROVIĆ RASPALIO PO DODIKU: “Platio je suviše visoku cijenu ulaska u Vijeće ministara, ovo je njegova kapitulacija”

Sada su pale sve maske, pogotovo nakon priznanja jednog od potpisnika sporazuma. Sada je jasno ko se može nazvati izdajnikom, a ko ne, kaže Šarović.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentirao je danas dogovor o formiranju vlasti koji su jučer potpisali predsjednici SDA Bakir Izetbegović, SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a Dragan Čović.

-Jučer potpisani sporazum nije sasvim jasan. Što se tiče SDS-a, ovaj dokument je kapitulacija politike Milorada Dodika i SNSD-a, poraz politike vojne neutralnosti – nestupanja u NATO. Sve za što se Dodik zalagao, sada je pogazio, platio je suviše visoku cijenu ulaska u Vijeće ministara. To je nakon našeg detaljnog pregleda sporazuma naša preliminarna ocjena. Sada su pale sve maske, pogotovo nakon priznanja jednog od potpisnika sporazuma. Sada je jasno ko se može nazvati izdajnikom, a ko ne, ko odstupa od svojih principa, a ko ne. Dodik je ranije govorio da je onaj ko vodi zemlju ka NATO-u izdajnik – kazao je Šarović na konferenciji za novinare u Sarajevu.

-U pitanju je sada i rezolucija NSRS-a o NATO-u. Postavlja se pitanje da li će doći do ukidanja ove rezolucije. O tome se treba raspravljati – izjavio je Šarović.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj