DODIK CRTA NATO GRANICU NA DRINI: Pandurevićeva tvrdi da je pred Bakirom Izetbegovićem kapitulirala i skupština RS-a

Nažalost, nije pred Bakirom Izetbegovićem kapitulirao samo srpski član Predsjedništva Milorad Dodik i njegov SNSD, kapitulirala je i Narodna skupština RS koja je donijela Deklaraciju o vojnoj neutralnosti, smatra funkcionerka SDS-a Aleksandra Pandurević.

– Nevjerovatno je kojom se munjevitom brzinom ogolila politika SNSD koji je pokazao da je za dvije – tri fotelje spreman pogaziti i Narodnu skupštinu i uvesti zemlju u NATO. Ako je NS RS-a rekla da ćemo po pitanju vojnih integracija slijediti Srbiju, odakle nekom pravo, pa makar se on zvao i Milorad Dodik da prihvati podnošenje Nacionalnog akcionog plana BiH NATO savezu? Zašto prvo onda van snage nisu stavili Deklaraciju? Nijedan pojedinac nema pravo da se stavi iznad volje Narodne skupštine – izjavila je Pandurevićeva.

Ona tvrdi da je predsjednik SDS-a Mirko Šarović „maestralno ogolio SNSD i skinuo im maske“.

-Bilo je dovoljno da kaže da će se uključiti u razgovore o formiranju Savjeta ministara, pa da Milorad Dodik iznenadi i samog Bakira Izetbegovića svojom popustljivošću i kooperativnošću, i vrati se na poziciju iz 2009. kada je bio najvatreniji zagovornik NATO integracija i kada su gospoda Nikola Špirić i Nebojša Radmanović od NATO-a tražili da nas što prije primi u savez. Dvije izjave predsjednika Šarovića bile su dovoljne da Dodik zaboravi na ljubav prema Srbiji i Rusiji, i da na Drini počne crtati granicu NATO saveza, a sve radi šake vlasti. Sad je kristalno jasno ko su „izdajnici i Bakirovci“. Da je, ne daj bože, SDS napravio ovakav salto – mortale, danas bi ste imali vandrednu sjednicu NS RS-a i linč SDS-a – tvrdi Pandurevićeva.

Poručuje da je „uopšte ne iznenađuje ovakva izdajnička politika SNSD-a, jer im ovo nije prvi put da se tako ponašaju“.

-Podsjetiću vas da je NS RS-a svojevremeno donijela i Rezoluciju o neprihvatanju odluke Arbitražnog tribunala za Brčko, a onda je SNSD suprotno toj rezoluciji usvojio amandmane na Ustav BiH kojima je Brčko ugradio u Ustav BiH kao kondomunijum dva entiteta. Dakle, dok Dodik i SNSD pričaju o ‘nezavisnoj Republici Srpskoj’, u stvarnosti su je podijelili na dva dijela i uvode je u NATO.  Nema te države članice NATO-a čiji se dio teritorije otcjepio – zaključuje ona.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj