JEDAN OD VLASNIKA OBJEKATA! Adis Pokvić priznao pisanje grafita u Gornjem Vakufu

Počinitelj krivičnog djela izazvanja međunacionalne netrpeljivosti počinjenjog u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, koje je izazvalo uznemirenje u srednjoj Bosni, je otkriven. 

Nezvanično, počinitelj je jedan od vlasnika objekata. Adis Pokvić, jedan od vlasnika objekata i automobila, u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, na kojima su ispisani grafiti uvredljivog sadržaja u noći sa nedjelje na ponedjeljak, počinitelj je ovog krivičnog djela izazivanja međunacionalne netrpeljivosti. 

Rezultat je ovo, kako saznajemo, četvorodnevne intenzivne policijske istrage koju su uz inspektore PS Gornji Vakuf-Uskoplje, PU Bugojno, te MUP-a SBK bili uključeni i inspektori FMUP-a.  

Izvršenje krivičnog djela, kako nezvanično saznajemo, Adis je u cjelosti priznao, a pronađeni su i materijalni dokazi. Pokviću će se na teret staviti i lažno prijavljivanje za koje je zaprijećena kazna do 6 mjeseci zatvora, a očekivati je i da. bez obzira što je sam ispisao grafite, da će odgovarati i za krivično djelo izazivanje međunacionalne netrpeljivosti za koje je propisana petogodišnja zatvorska kazna.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj