DAN NAKON ŠTO SU OTKRIVENE HILJADE DOKUMENATA: Milijunaš Jeffrey Epstein, optužen za pedofiliju i trgovinu robljem, počinio samoubojstvo!

Optuženi milijarder i pedofil Jeffrey Epstein pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji, potvrdile su američke institucije. Čovjek nalik na Epsteina izvezen je na kolicima iz zatvora na Manhattanu oko 7.30 te je vozilom hitne pomoći prebačen u bolnicu, javlja New York Post.

Još imena u lancu

Do incidenta je došlo dva tjedna nakon što je 66-godišnji Epstein pronađen bez svijesti u svojoj ćeliji s ozljedama na vratu. Otad je bio pod stalnim nadzorom kako ne bi ponovno pokušao počiniti samoubojstvo.

Multimilijarder je bio u pritvoru bez mogućnosti izlaska uz jamčevinu zbog optužbi za trgovinu djecom i seksualnim robljem.

Jučer su razotkrivene tisuće dokumenata koji su navodno povezani sa slučajem klevete protiv Epsteina, a u kojima stoje imena desetaka visokih američkih dužnosnika, za koje je jedna od žrtava, Virginia Guiffre, rekla da je bila prisiljena na seks s njima. Radi se o bivšem senatoru iz Mainea, Georgeu Mitchellu, bivšem guverneru New Mexica Billu Richardsonu, upravitelju trezora Glennu Dubinu i profesor s MIT-a Marvinu Minksyju.

Zlostavljao desetke djevojaka

Epstein je uhićen 6. srpnja zbog navodnog seksualnog zlostavljanja desetaka mladih djevojaka u svojoj kući na Upper East Sideu i ljetnikovcu u Palm Beachu između 2002. i 2005. godine. Izjasnio se da nije kriv, a prijetila mu je kazna od 45 godina zatvora.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj