REAGOVALE I SJEDINJENE DRŽAVE! Kina preusmjerava putnike iz Hong Konga zbog protesta

Jedan američki visoki vladin dužnosnik pozvao je danas strane u Hong Kongu da se suzdrže od svakog nasilja i poštuju različita politička stajališta.

“U interesu društva je da se poštuju različita stajališta i da se mogu slobodno i mirno izraziti. Sjedinjene Države zahtijevaju od strana da se suzdrže od svakog nasilja”, rekao je neimenovani visoki dužnosnik administracije predsjednika Donalda Trampa.

Američki predsjednik do sada nije komentirao nemire u Hong Kongu i rekao je da Pekingu ne trebaju savjeti, dodavši da prosvjednici traže demokraciju.

Hong Kong od početka lipnja proživljava svoju najtežu političku krizu nakon što se 1997. vratio pod kinesku vlast.

Zračna luka Hong Konga otkazala je danas sve letove zbog prosvjednika koji već četvrti dan nastavljaju mirne prosvjede na aerodromu, a policija je prvi put od početka prosvjeda upotrijebila vodene topove. Peking je pooštrio ton i naveo da u prosvjedima vidi znakove terorizma.

Kineski zvaničnici su saopćili da će zbog dešavanja u Hong Kongu omogućiti da se više putnika i ribe preusmjerava na druge aerodrome u Greater Bey oblasti, kako bi se obezbijedio neometan prijevoz između kopna i Hong Konga.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj