RASKOL U KANTONALNOJ VLADI: Ministri DF-a i SBB-a glasali protiv Konakovićevog favorita za policijskog komesara!

Vlada Kantona Sarajevo danas je zvanično donijela odluku o imenovanju Nusreta Selimovića na poziciju policijskog komesara.

Selimović je do sada obavljao dužnost načelnika Policijske uprave Hadžići, a suprotno očekivanju, protiv njegovog izbora izjasnili su se ministri iz SBB-a i DF-a.

Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo nakon intervjua sa kandidatima koji su konkurisali za ovu poziciju donio je jednoglasnu odluku kojom je Selimović ocijenjen kao najbolje rangirani kandidat, dok je drugi na listi bio Mirsad Đelilović.

Za izbor Selimovića zdušno se zalagao lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković, koji je sada stavio pod partijsku kontolu cijeli vrh kantonalnog MUP-a, budući da je i  resorni ministar Admir Katica kadar te političke opcije.

Još prije nekoliko sedmica mediji su objavili informaciju da će biti izabran Selimović jer uživa punu podršku  Naroda i pravde, odnosno šefa te stranke Elmedina Konakovića, a iz policijskih krugova su dolazile tvrdnje da je cijeli proces izbora komesara zapravo unaprijed režirana predstava sa poznatim epilogom, što se u konačnici ispostavilo kao tačno.

U utrci za poziciju prvog čovjeka policije u Kantonu Sarajevo bili su sadašnji načelnik Sektora krim-policije Džafer Hrvat, Muhamed Hasanović, komandir Sektora za specijalističku podršku, te načelnici PU Centar i PU Hadžići Mirsad Đelilović i Nusret Selimović.

(Global CIR/SB/Agencije)

Komentiraj